Yünün Önderliğindeki Halkın Sele Engel Oluşu; Ünlü Çin Efsaneleri Dizisi 5
ISBN: 9789753437875
Okuma Durumu
Kitap Hakkında
Bugün bile ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde insanlar için birer felakete dönüşen seller eski çağlarda yaşamış insanların hayatlarını zorlaştıran doğal felaketlerin başında geliyormuş.
Günlerden bir gün Çin Ovasında yer alan Sarı Nehir ile Nu Nehri taşmış. Sel suları önüne çıkan her şeyi yutuyormuş çiftlikler yıkılmış tarlalar su altında kalmış. Sel suları o çevrede yaşayan bütün insanları evsiz bırakmış. Halkın çektiği sıkıntıyı gören Yü kendini sel sularını denetim altına almaya adamış. Halkın desteğini alan Yü sonunda sel sularını denetim altına almayı başarmış.
Resimli Ünlü Çin Efsaneleri Dizisinin 5. Kitabı Yünün Önderliğindeki Halkın Sele Engel Oluşunda Yünün halkıyla birlikte sel sularını denetim altına alışının öyküsünü okuyacağız. Bu kitapta bizi bir de sürpriz bekliyor. Hong Kongda bulunan Kocasının Yolunu Gözleyen Taş da denilen Amah Kayasının öyküsünü de bu kitapta bulacağız.
Yazarlar
Yazar
Kolektif
Profili Görüntüle
52708 kitap
Çevirmen
Zeynep Özge Iğdır
Profili Görüntüle
10 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş