Kitap Hakkında
?Derin meditasyon halinden çıktıktan sonra kişi derin bir uykudan uyanmış gibi hisseder, önünde acı ve kusurlarıyla dolu dünyanın kapılarını yine ardına kadar açtığını görür. Ey Rama, gözyaşı vadisine benzeyen bu dünya ıstırabına tekrar tabi olunacaksa, o halde geçici meditasyonla kişinin ulaştığı bu geçici saadetin ne faydası var?" ? Yoga Vazişta 3.1.34-35
Yoga temel metinlerinin en önemli ve kapsamlısı olan Valmiki'nin Yoga Vazişta'sı İngilizce ve Farsça'dan sonra artık Türkçe yayınlanıyor.
Bir seri halinde yayınlanan kitabın ikinci cildi varoluşun nasıl başladığı, nereden kaynaklandığı ve neden oluştuğu gibi felsefi konulara bir açıklama getirmekte; ayrıca astral seyahat, paralel evrenler, paralel yaşamlar ölümden sonraki hal gibi konulara ışık tutmaktadır.
Yoganın da kabul ettiği monistik görüş olan Advaita Vedanta felsefesini detaylarıyla açıklayan klasik edebi yapıtların başında yer alan Vazişta'nın Yogası, orijinalinde toplam 32,000 vecizeden oluşmaktadır. Eser ciltler halinde on yıl içinde yayınlanacaktır.
Yazarlar
Çevirmen
Ayça Gürelman
Profili Görüntüle
13 kitap
Yazar
Valmiki
Profili Görüntüle
4 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş