Kitap Hakkında
Yaşar Kemal`in kendini anlattığı bu kitap, ilk olarak 1992`de Paris`te yayımladı. Yazara ünlü Fransız eleştirmen Alain Bosquet`in sorduğu soruları Türkçe`ye Onat Kutlar, Yaşar Kemal`in yanıtlarını ise Fransızcaya Altan Gökalp çevirmiştir.
"Yaşar Kemal, yurdunun ve Ortadoğu`nun tartışılmaz sesi. O bize Homeros`la Eugene Sue arasındaki köprülerin daha yıkılmadığını gösteriyor."
Alain Bosquet
"Yaşar Kemal`in yeteneğinin yaratıcı sıcaklığı, üstün yapıtlar yaratıyor. Bin Bir Gece Masalları`nın atmosferi ile Kafka`nın bulantısı bağdaştırabilmek azımsanır bir yetkinlik değil."
Alain Bosquet
"Nobel Jürisi`ne açık mektup: Oyunuzu Yaşar Kemal`e verin. Bugün size, neslinin ve çağının en büyük yazarlarından saydığım bir romancıdan söz edeceğim. Kuşkum yok ki, ileride bir Thomas Maunn, bir Nikos Kazancakis, ya da bir Sinclair Lewis`le birlikte anılacaktır. Öylesine güçlü, öylesine inandırıcı."
Alain Bosquet
Yazar
Yazar
Yaşar Kemal
Profili Görüntüle
122 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş