Kitap Tanıtımı |
Türk düşünürleri neler biliyorlardı? Ne düşündüler? Neleri anlatmaya çalıştılar? Neleri araştırıp, neleri nasıl çözümlediler? Ne öğretmeye çalıştılar? Ne öğrettiler? Ve de onların derin öğretilerinden biz ne anladık? Neler kazandık?
Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyetin ilk yıllarında felsefi akımlar ve felsefe tarihiyle ilgili çalışmalar ve yayınlar artmaya başlamışsa da, yayımlanan kitapların çoğu 1960 İhtilalından sonra ve 1990, 2000li yıllardan sonra Türk okuyucusuna ulaşmaya başladı denebilir. Bu değerli yayınlarda ahlak felsefesi, din felsefesi, salt felsefe, felsefe tarihi alanları işlenirken, bazı eserlerde de ilkçağ, ortaçağ, yeniçağ felsefeleri ve düşünürleri konu edilmiştir.
Bu çalışmamızla biz, binlerce yıldır ürettiğimiz, bize ait Türk felsefi düşüncesini, Türkçe düşünen, Türkçe yazan, Türkün, Türk dünyasının felsefi düşüncesini ve bunu üreten Türk filozof ve düşünürlerini yansıtmaya uğraştık.
Düşünürlerimizin ne düşündüğünü, felsefesini, bazı karmaşık düşünceleri yalın bir Türkçeyle, herkesin anlayacağı bir anlatımla sunma gayreti içinde olduk. |