Kitap Tanıtımı |
Türkiye'de gençlerin, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına yönelik çalışmalarda büyük bir eksiklik vardır. Gençliğe yönelik hizmetlerin, gençlerin talep ve görüşleri çerçevesinde belirlenmesi, bu hizmetlerin etkin ve verimli olması açısından oldukça önemlidir. Elinizdeki bu araştırma, Türkiye'de gençlerin sosyokültürel beğenilerini ve serbest zamanlarını nasıl değerlendirdiklerini ortaya koyan şu ana kadar yürütülmüş en kapsamlı araştırmadır.
"Türkiye'nin Gençlik Profili" adlı bu araştırma, Türkiye'deki gençlik politikalarına katkı sunmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma, Türkiye'deki 15-29 yaş aralığındaki 10.174 gencin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Araştırma; gençlerin barınma durumları, sosyal güvenlik durumları, yabancı dil bilme ve yurtdışına çıkma durumları, boş zaman etkinlikleri, beğenileri, zararlı alışkanlıkları, spor yapma durumları ve Gençlik ve Spor Bakanlığından beklentilerini ortaya koymaktadır. Araştırma kapsamında, Türkiye'deki gençlerin yaşam kalitelerini belirleyen birçok etken üzerinde durulmuş ve uygun görülen hususlarda dünya gençliğinin deneyimleriyle kıyaslama yapılmıştır.
Yüksek lisansını, Florida State Üniversitesinde öğretim sistemleri üzerine ; doktorasını, Utah State Üniversitesi'nde öğretim teknolojisi alanında yapmış, halen Yıldırım Beyazıt Ünivesitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
-Bekir S. Gür-
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olmuş, aynı üniversitede Sosyal Psikoloji alanında doktora yapmıştır. Halen Pollmark Piyasa ve Kamu Araştırmaları Şirketinde genel müdürlük görevini sürdürmektedir.
-İbrahim Dalmış-
Yüksek lisansını Columbia Üniversitesi Antropoloji Bölümünde, ikinci yüksek lisansını aynı üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünde İnsan Hakları üzerine yapmıştır. Doktora çalışmalarına aynı üniversitenin Antropoloji Bölümünde devam etmektedir.
-Nur Kırmızıdağ-
Yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde, doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Eğitim Sosyolojisi alanında yapmıştır.
-Zafer Çelik-
Yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümünde yapmış, doktorasını Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde Yeni İletişim Ortamlarında Dijital Kimlik Ve Benlik Sunumu isimli tez çalışması ile sürdürmektedir.
-Nevfel Boz- |