Kitap Hakkında
Duygusallığı gülmece ile yoğuran, karakter çözümlemelerini şaşırtıcı rastlantıların ´beklenmedik son´ ile biten sık örgüsü içine ustaca yerleştiren ve bunları yaparken, yaşadığı dönemdeki Amerikan toplumunun çarpıklıklarını o eşsiz biçimiyle ince ince iğnelemekten de geri kalmayan, ´Kısa Öykü Dalının Büyük Ustası´ O. Henry (1862-1910), çalkantılarla dolu kısa ve mutsuz yaşamında hepsi de birbirinden güzel 273 öykü yazdı.
Onun -hepsi de birbirinden güzel- öyküleri arasından bir seçim yapabilmenin zorluğu konusunda edebiyat eleştirmenleri görüş birliği içindedirler; bu 273 öykü içinden hangisini seçerseniz seçin, geri kalanlara haksızlık etmiş sayılırsınız.
Bu kitapta Türk okurlarına sunduğumuz 18 öyküyü seçerken aynı haksızlığı yaptığımız duygusunu bi zde hep içimizde taşıdık.
(Arka Kapak)
Yazar
Yazar
O. Henry
Profili Görüntüle
48 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş