Kitap Tanıtımı |
SİYASET BİLİMİ öncelikle siyaset bilimini tercih etmiş öğrenciler için güvenilir bir giriş kitabı. Ayrıca, siyasete ilgi duyan, siyasal olgu ve kavramlarla ilgili bilgilerini derinleştirmek isteyen herkesin başvurabileceği temel bir kaynak. Siyasete aşina, ancak gözlemlerinden neden-sonuç ilişkisi çıkaramayan, ifadeleri bir süre sonra tutarlılığını yitiren okurun imdadına yetişiyor.
Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Arapça kaynaklar da kullanılarak hazırlanan bu çalışmanın ana bölüm başlıkları "Siyaset: Kavramlar ve Tanımlar", "Siyaset Sosyolojisi", "Devletler ve Rejimler", "Siyasal Düşünce ve İdeolojiler" ve "Ulus-Devlet Ötesi Siyaset"ten oluşuyor. Bu çerçevede SİYASET BİLİMİ'ni okurken Kutsal Kitaplar'dan Konfüçyus'a, Aristoteles'ten Marx'a, Siyasal Kültür'den Toplumsal Değişme'ye, Siyasal Toplumsallaşma'dan Kültürel Hegemonya'ya, Mutlakiyetçi Devlet Teorisi'nden Britanya Çoğulculuğu'na, Milliyetçilik Fanatizm ilişkisinden Alternatif Küreselleşme'ye kadar siyaset ve siyaset bilimiyle ilgili birçok temel alanda özlü ve temel bilgiler elde etme olanağına kavuşuyoruz.
CENGİZ ÇAĞLA, Galatasaray Lisesi'nde, Boğaziçi ve İstanbul Üniversitelerinde öğrenim gördü. 2000 yılından bugüne Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çalışıyor. Misafir öğretim üyesi ve araştırmacı olarak EHESS-Paris, Roma La Sapienza, SciencesPo Paris ve Paris 8 Üniversitelerinde bulundu. Siyaset bilimi ve siyaset teorisinin yanı sıra Fransız Yazın ve Uygarlığı ve Güney Kafkasya Çalışmaları gibi dersler de veriyor. Çağla, 2007 yılında siyasal düşünceler doçenti oldu, 2013 yılında siyaset bilimi alanında profesörlüğe yükseltildi. Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak kaleme aldığı makalelerinin dışında yayımlanmış pek çok kitabı bulunuyor. |