Kitap Tanıtımı |
Demokratik rejimlerde, seçmenlerin oy verme kararına nasıl ulaştıkları ve nelerden etkilendikleri sorusu büyük önem taşımaktadır. Bu soruya verilecek cevaplar ise, seçmenleri harekete geçirme ve istenilen doğrultuda ikna etme amacı taşıyan kişi ve kurumları özellikle ilgilendirmektedir.
Batı ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri´nde seçmen davranışıyla iligil geliştirilen belli başlı teoriler elinizdeki eserde incelenmekte, daha sonra seçmenleri etkilemede kullanılabilecek propaganda, ikna ve iletişim faktörlerine yönelinmektedir.
Türk seçmenini siyasal iletişim ve ikna boyutuyla ele alan spesifik çalışmalar, henüz yok denecek kadar azdır. Böyle bir boşluğun doldurulmasında birazcık da olsa katkı sağlayacağı düşünlen bu eser, sahaya inerek ulaşılan birtakım sonuçları ortaya koymakta ve Türk seçmen davranışı ve iknasıyla ilgili önemli ipuçları vermektedir.
Eserin, seçmenleri ikna etmeye çalışan liderler ve adaylar yanında iletişim ve siyaset bilimi öğrencilerine de yararlı olacağı düşünülmektedir.
(Arka Kapak) |