Kitap Hakkında
Gerek Doğu´da, gerekse Batı´da hakkında en fazla kitap yazılan devlet adamlarının başında Selahaddin Eyyubi gelir. Bu büyük devlet adamı, Batılı yazarları bile etkilemişti. Gerektiğinde düşmanlarının dahi yardımına koşmaktan çekinmezdi. İngiltere Kralı Arslan Yürekli Rişar´la olan ilişkileri bunun canlı bir örneğidir.
Oryantalizm konusunda uzmanlığı ile tanınan yazar Corci Zeydan, bu romanında Selâhaddin Eyyubi´nin ve komutanlarının olağanüstü kahramanlıklarını dile getiriyor, o dönemde Doğu´nun başına bela kesilen Haşhaşilerle yapılan çatışmaları anlatıyor. Alamut Kalesi´nden dünyaya dehşet saçan bu esrarengiz terör örgütünün bütün gizli sırlarını ortaya çıkarıyor.
Temiz ve masum bir aşkın güzelliğiyle de süslenen bu akıcı romanda, Selahaddin Eyyubi´nin Mısır´da Eyyubiler Devleti´ni nasıl kurduğu gözler önüne sergiliyor.
- Ahmet Cemil
(Arka Kapak)
Yazarlar
Yazar
Corcî Zeydân
Profili Görüntüle
18 kitap
Çevirmen
Ahmet Cemil
Profili Görüntüle
3 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş