| Kitap Tanıtımı | 
                            İtalyadaki Reggio anaokoullarında çalış¬mış bir öğretmenin Reggio Emilia Yöntemini uygulama deneyimlerini konu alan bu ki¬tap, eğitimcilerin ağzından Reggio yöntemi¬ni anlatıyor ve uygulamayla ilgili birçok vaka hikâyesine yer veriyor. Reggio Yönteminin başlıca uygulama alanları olan; 
 Çocuklarla sohbet, 
 Doğayı keşif gezintileri; 
 Çizgi, boyama ve kille yapılan sanatsal faaliyetler vası¬tasıyla hayal gücü ve yaratıcılığın nasıl geliştirildiği anlatı¬lıyor. Verilen bilgiler, çocukların fotoğraflarından ve yara¬tıcı faaliyetlerinden örnekler içeren görsel malzemeyle des¬tekleniyor. 
Son 10 yıl boyunca anne babalar ve eğitimciler, okul önce¬si eğitimde İtalyadaki Reggio Emilia anaokullarının öncü¬lük ettiği bu eğitim yöntemine büyük ilgi gösteriyorlar. Ço¬cukların, anne babaların ve eğitimcilerin doğayla yakın te¬mas içine girerek keşif, hayal gücü ve iş birliği becerileri¬ni geliştirmelerini amaçlayan Reggio Yöntemi, okul öncesi eğitimde çocukların günlük yaşam deneyimlerinin önemine dikkat çekiyor. 
Özellikle anaokulu öğretmenleri, eğitimciler, idareciler ve anne babalar için çok değerli bir    kaynak. |