Kitap Hakkında
Refik Fersanın hatıraları, iki devrin romanıdır: Osmanlının son zamanlarıyla Cumhuriyetin ilk yıllarının Okuyucu, hatıralarda sadece geçmişin parlak musiki hayatını değil, can çekişen bir imparatorluğun aristokrat sınıfında yaşanan çizgiyi koruma mücadelesini ve genç cumhuriyetin ilk sancılarını bulacaktır.
Murat Bardakçı bu kitabında, Türk Müziğinde 18. yüzyılın son çeyreğinde başlayan modernleşme hareketlerini ve Refik Fersanın hayatıyla musikisini ele alıyor. Bunu, hatıratın tam metni izliyor
Türkiyede bir Türk Müziği bestecisinin bizzat kaleme aldığı hatıraları ilk kez bu yayınla kitap haline gelirken, müziğimize besteci olarak büyük eserler vermiş ve bir tarza öncülük etmiş olan Refik Fersan, ölümünden 30 sene sonra yayınlanan hatıralarıyla, müzik literatürümüze de öncülük ediyor.
Yazar
Yazar
Murat Bardakçı
Profili Görüntüle
23 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş