Kitap Hakkında
Roman kişileri arasından geçen bir konuşmada şöyle diyor Caroline Abbot: "Yaşamı bir tiyatro olarak görüyorsunuz siz. İçine gürmeye kalkışmıyorsunuz; ya gülünç buluyorsunuz, ya da güzel..."
Caroline`in kendi çevresine, tutucu İngiliz taşra yaşamına yönelttiği bu eleştiri, romanın ana düşüncesini de özetliyor.
Dilimize daha önce "Hindistan`a Bir Geçit" adlı romanı çevrilmiş olan Çağdaş İngiliz romancısı E.M.Forster (1879-1970), "Meleklerin Uğramadığı Yer" (Wher Angels Fear to Tread) başlığıyla sunduğumuz bu romanında, Akdeniz`le Kuzey`in yaşam kültürleri arasındaki karşıtlığı sağlama bir gözlem yeteneğiyle saptanmata, İngiliz taşra burjuvasının ikiyüzlü, sinik tutucu değerlerine acımasız bir eleştiri getirmektedir.
Yazarlar
Çevirmen
Armağan İlkin
Profili Görüntüle
18 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş