Kitap Hakkında
Demirel: 13 Eylül günü duran kan, 11 Eylül günü niye akıyordu? Kanlar akıyordu, çünkü Sayın Evrenin Çankayaya çıkması gerekiyordu.. demişti.
Emperyalizmin Kenan Evren ve 12 Eylül darbecilerine verdiği görevi yerine getirebilmek için koşulların olgunlaşması, ortamın elverişli olması, bunun için ise anarşi ve terörün yaygınlaşması, gemi azıya alınması gerekiyordu. Kenan Evrenin kendisi bu gerçeği, Artık vatandaş öyle bir hale gelecekti ki, Lanet olsun, cumhuriyet geleceğine, ne gelirse gelsin, yeter ki sokağa rahat çıkalım, rahat gezelim, rahat ticaret yapalım diyecekti, sözleriyle itiraf etmişti.
Bu süreç, 1 Mayıs 1977 katliamı ile başlamıştı. Başka bir deyişle, 1 MAYIS 1977 olayı, 12 Eylül 1080 darbesini hazırlayan gelişmelerin başlangıcıdır. Türk siyasal yaşamının "Kırılma Noktası"dır. Barış Yetkin bu kitabında yakın tarihimizin bu en karanlık noktasına ışık tutuyor.
Yazarlar
Yazar
Ziya Gökalp
Profili Görüntüle
160 kitap
Yazar
Şahin Filiz
Profili Görüntüle
15 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş