Kitap Tanıtımı |
GERÇEKTEN DE SALDIRGANLIK, İSLÂM'IN; HOŞGÖRÜ DE BATI'NIN ALAMET-İ FARİKASI MI?
Bu kitap;
Hoşgörü ve saldırganlık konusunda İslâm kültürü ile Batı kültürü arasında büyük fark vardır. Batı, kendi değer yargılarına göre meşru olan eylemi hoşgörüyle karşılarken, değer yargılarına (ya da egolarına) uymayan eylemleri de terör diye niteliyor. İslâm ise her şeyde olduğu gibi, bunda da Kur'ân ve sünnet naslarına dayanarak masum insanların mal, can ve namus gibi değerlerinin kasten yok edilmesini yasaklıyor.
Kitap; aynı tür eyleme; -keyfine göre- bazen terör, bazen de meşru eylem diyen Batı'nın çifte standardını gözler önüne seriyor. Ki Batı bu ayrımı, -genelde- eylemi yapana ve eylemin hedefine göre belirliyor. Mesela, İsrail yaparsa "meşru," Filistin yaparsa "terör" gibi... Batı'nın İslâm'ı saldırganlık ve terörle suçlamasının gerçek nedenini araştırıyor elinizdeki kitap.
Yazar; 83 yaşına ulaşmış büyük bir alim ve davetçi olan Şeyh Salih el-Husayyin'dir. Onun; 4 dil bilen (Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca) bir devlet, siyaset ve ilim adamı olması; siyasî, fıkhî ve yargıyla ilgili çözülemeyen konularda görüşlerine başvurulan bir merci olması; hikmetli ve akîl bir insan olması bu esere büyük bir değer katmıştır.
Eser; Batı'yı ve Batı düşüncesini, Müslüman yazarların değil, Batı'nın içinden çıkmış Batılı yazarların şahitliğiyle, mümkün olduğu kadar objektif ve tarafsız bir gözle mütalaa ediyor.
Sade ve akıcı bir dille tercüme edilen eser, Müslüman bir yazarın kaleminden çıkmış olması dolayısıyla bu konudaki büyük bir açığı kapatacak değerdedir. Bütün Müslüman alemine yararlı olması dileğiyle... |