Kitap Hakkında
Türkiye Komünist Partisi'nin kurucusu Hakkı Behiç'in portresi
Kurtuluş Savaşı sona ermiş, Ankara hükümeti kurulmuştur. Bozkırın ortasında gözlerini ufka dikip ülkesi ve halkı için güzel günleri çağıran Hakkı
Behiç (Bayiç), çok geçmeden düşlerinin Ankara'nın o sert ayazında parçalandığını, büyük bir inançla kurduğu Türkiye Komünist Partisi'nin bir mizansene dönüştürüldüğünü görüp çekilecektir "İzzet ü ikbal ile bab-ı hükümetten." Türkiye, düşünen, üreten, inanan bir evladını dilsiz kılmaya hazırdır. Hakkı Behiç köşesine çekilirken, el konulan arşiviyle birlikte ülkenin tarihi, belleği bir kez daha yaralanacaktır.
Hakkı Behiç'in yeğeni Belma Ötüş Baskett, bu el konulmuş hafızadan yola çıkarak bir Hakkı Behiç portresi ve Zeynep Kâmil'e uzanan bir Osmanlı-Türk aile tarihi çıkarırken, Ayşegül Baykan hafızasızlığın, dilsizliğin teorik analizini sunuyor Geçmişi Unutturulan Adam'da.
Yazarlar
Yazar
Ayşegül Baykan
Profili Görüntüle
3 kitap
Yazar
Belma Ötüş Baskett
Profili Görüntüle
3 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş