Kitap Hakkında
1901 Yılının buz gibi soğuk bir kış gecesi, bir adam sınırdan gizlice Çarlık Rusyası`na sızar. Bu devrimci Nikolay Baumann`dır. "İhtiyar"ın verdiği görevle, kendisi gibi düşünenlerle ilişki kurmak için İsviçre sürgününden dönmektedir.
Ardından Petersburg`ta iki yıllık hapis ve Sibirya sürgünü var. Gizli polis ajanları izindeler. Sürekli firarda ve yaşama pahasına, karısından ayrı ve mücadele yoldaşlarından uzakta, hapislik ve kısa özgürlük dönemleri arasında gene de işçileri uyandırmayı, grevleri örgütlemeyi ve Menşeviklerin maskesini düşürmeyi başarıyor.
Haksızlığın hak olduğu yerde, direnmek görevdir. Çarlık rejiminin azgın terörü altında, işçiler demokratik ve sosyal iyileştirmeler için Çarlık istibdadına karşı mücadele örgütlerler.
Roman 1900-1905 yılları arasında, 1905`te Rus devriminin patladığı dönemde geçer.
(Arka Kapak)
Yazarlar
Çevirmen
İsmail Yarkın
Profili Görüntüle
29 kitap
Yazar
Sergey Mstislavski
Profili Görüntüle
1 kitap
Değerlendirmeler (0)
Değerlendirme yapmak için giriş yapmalısınız
Giriş YapHenüz değerlendirme yapılmamış
Okuyanlar (0)
Henüz kimse bu kitabı eklememmiş