Kitap Tanıtımı |
Bizim Lise romanı, gerici eğitim sisteminden çarpıcı bir kesit sunuyor...
Hasan Kıyafet´in Çamlıca Kız Lisesi´ne yönetici olarak atanmasıyla birlikte yaşadıkları romana kaynaklık eden, yaşamla doğrudan ilişkilenmesini sağlayan asli öğelerdir.
Romanda tek cinsli okulların açmazı ve çarpıklığı, öğrencisi, öğretmeni, velisi ve işçisiyle nasıl gerici eğitim sisteminin kurbanı oldukları gözler önüne seriliyor. Romanının yazımı, 12 Eylül karanlığına rastlıyor. Kitap, doğallıkla 12 Eylül cuntası döneminin canlı tanıklığını da yapıyor.
Kitap 1984 yılında yayımlanır yayımlanmaz DGM savcılarını da harekete geçirip 1985 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılanan ilk roman olur ama sonunda beraat eder. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen roman, bugün de güncelliğini koruyor, ışık saçmaya devam ediyor. Çünkü, burjuvazinin sınıfsal çıkarlarına göre düzenlenmiş gerici eğitim sistemi, dün olduğu gibi bugün de yerli yerinde duruyor.
Başta liseli kitapseverler olmak üzere her öğrencinin, her öğretmenin, her öğrenci velisinin beğeniyle, bir solukta romanı okuyacağından eminiz... |