Kitap Tanıtımı |
Salt hekimleri ilgilendiren yazılar değil bunlar. Yani bir tıp kitabı değil. Ve kaleme alınan yazılar yalnız kendisine de ait değil, çalışmasına başkalarını da dâhil etmiş yazar. Yazıcılar ve anlatıcılar arasında, herkesçe tanınmış ünlüler olduğu gibi, bilinirlikleri kendi sınır çizgileriyle belirlenmiş insanlar da var. Onlar da dâhil olmuşlar bu anılar bütününe. Ama tabii ki, asıl olarak ağırlık tıp insanlarında. O insanların bazı anılarının yazıyla tespiti, bir kâğıt üzerine çiziktirdikleri resimler, doğaçlama karalamalar, bazı fotoğraflar... Şiir de var "Bir Zamanlar Çapa Nöroloji"de.()
Çapa Nöroloji ve Psikiyatride çalışan veya oradan emekli olmuş bazı hocaların ve orada çalışmış bazı tıp mensuplarının klinik yaşantıları, anlatıları, portreleri ile kitap zenginleşmiş. Ayrıca, Türkiyede psikiyatri ve nörolojinin kurulmasında adı geçen bazı tarihi hocaların da birkaç yazısı kitaba eklenmiş.()
Doç. Dr. Arif Çelebi'nin bazı kişisel anı, yaşantı ve düşünceleri Kitabı yazma uğraşısının hikâyesi ve yazma eylemi üzerine düşündükleri Kitap kolay okunuyor, okurunu yormuyor, zorlamıyor, okunan bir bölüm, diğer bölümlerin de okunma isteğini kamçılıyor.
(Eylül - Ekim 2008, Sayı: 177, Hekim Forumu)
Arif Çelebi Bir Zamanlar Çapa Nörolojide, hem öğrencilik yaptığı hem de görev aldığı bu klinikteki anılarını okurla paylaşıyor. Fakat anıların yanı sıra, bölümle ilgili birçok ismin anlatımlarının da kitaba eklendiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla kitabın, bir anılar demeti sunmasının yanı sıra, genel olarak doktorluk, özel olarak da nöroloji doktorluğu konusunda zevkli bir okuma sunduğunu ve söz konusu klinik hakkında iyi bir rehber olduğunu belirtmekte fayda var. Kitabı ilgi çekici kılan önemli bir unsurun, Çelebinin kendine has üslubu olduğunu da ayrıca söyleyelim.
(7 Kasım 2008, Radikal Kitap) |