Kitap Tanıtımı |
İnsan beyni bilgi yönlendirme kapasitesine sahip yaklaşık 100 milyon nöron ve beyin hücresinden oluşmaktadır. Ama insanlar bunların ancak yüzde dört ila 10nu kullanabilmektedir.
Keza insan beyni toplam vücut ağırlığının ancak yüzde ikisini oluşturmaktadır. Yine kan dolaşımına katılan oksijenin yüzde 40ını beynimiz kullanmakta olup beynimizin yüzde sekseni sudur.
İşte bu esrarengiz organın işlemsel yönlerini açıklamak ve anlamak oldukça zordur. Görüldüğü gibi gezegendeki en karmaşık ve dikkat çeken bir organdır. Bu güne kadar üzerinde yapılmış olan binlerce araştırma olmasına rağmen hala bilmediğimiz birçok şey vardır.
Gerek batıdaki tıp, gerekse özellikle doğunun geleneksel tıbbı beynin işleyişini gerektirecek tekniklerin yanı sıra paha biçilmez kavramlarla da katkıda bulunmuşlardır. Bu kitap hem batıdaki tekniklerin hem da geleneksel tıp da kullanılan bilgilerin bir sentezidir.
Nitekim kitap, batının modern araştırma bulgularını özetleyerek belleğin niteliklerinin neler olduğunu, öğrenmede ne gibi tekniklerin kullanıldığını, öğrenciler için özel öğrenme tekniklerini, ezberleme teknikleri ve beyin jimnastiği alıştırmalarını vermekte ayrıca belleğimizi hangi bitkiler ve yiyeceklerle geliştirmeliyiz onu açıklamaktadır. Kitabın hazırlanmasında da batı ve doğunun geleneksel kitaplarından büyük ölçüde yararlanılmıştır.
Yaşamımızı eğlenceli ya da sıkıcı hale getiren şey beyindir. Beyin yaşamımıza hayat veren hayret verici bir rol oynar.
Bir şeyler başarma duygusuna sahip ve yaşama iki elle sarılmış olan herkesin bu kitabı incelemesi ve beyin potansiyelini geliştirmek için basit teknikleri ve önerileri dikkate alması gerektiğine inanıyoruz. |