Kitap Tanıtımı |
Türklerin ve Türkçenin kökeni Orta Asya'dır. Türkler İslam'a girdikten ve batıya doğru göç etmeye başladıktan sonra Türkçeye birçok Arapça ve Farsça kelime girmiştir. Türklerin Anadolu'ya girmesinden sonra da Rumca, Ermenice ve bilahare Batı dillerinden birçok kelime Türkçeye dâhil olmuştur. Bu yüzden Türkçe zengin bir dil hazinesine sahiptir.
Türkçe eklemeli bir dildir. Yani her kelimenin bir kökü vardır. Bu köklere değişik ekler getirerek kelimeleri çekimleyebiliriz. Mesela:
Kelimelerin kökü, gelen eklerden sonra genelde değişmez. Türkçede beş tane zaman vardır. Son ünitede bu zamanlarla ilgili çekimleme örnekleri görebilirsiniz.
Türkçedeki ek mantığını ve fiil çekimlemeyi kavradıktan sonra bu dili öğrenmek zor değildir. Ayrıca Türkçede çok sayıda Arapça kelime vardır. Bu da Türkçe öğrenmek isteyen Araplar için önemli bir avantajdır.
Bu kitap, Türkiye'ye seyahat için gelmiş ve burada bir süre yaşamak durumunda olan Arap misafirler düşünülerek hazırlanmıştır. Türkiye'ye giriş yaptıktan, otel veya eve yerleştikten sonra şehri gezip alışveriş vesaire yaparken karşısına çıkabilecek değişik konular, ünite ünite ayrılmış bir şekilde sıralanmıştır. Her konu ile alakalı temel kelimeler ve akla ilk gelebilecek cümleler sistematik tablolar halinde verilmiştir.
Kitabımızın faydalı olmasını umuyor, Türkiye'ye gelmiş bütün Arap kardeşlerimizi selamlıyoruz. |