Kitap Tanıtımı |
Bu Kitap; bir dönemin sonunu anlatıyor, yeni bir dönemin başlangıcına dair ipuçları ve işaretler sunuyor. 2011 yılı ve sonrasında 'Arap Baharı coğrafyası' İslami hareketlerin yükselişine tanık oldu. Bu dönemde İslami hareketler donanımlarıyla, lider ve kitleleriyle sınandılar ve 2013 yılı itibarıyla gerileme, ric'at dönemine yuvarlandılar.
Bu dönemin kazananları gayri-İslami kesimler oldu. Bu çerçevede kazanan kesimleri; İsrail, modern şuubiliği temsil eden seküler Kürt partileri ile modern sekterizmi temsil eden İran eksenini sayabiliriz. Bu süreçte İslami kesimlerin yeni bir fetret dönemine tekabül eden Osmanlı sonrası birikimleri test edildi. Geçerli olan ile olmayan ayrıştı, su yüzüne çıktı. Bu süreçte kurulu rejimler ve yandaşları da bir çeşit 'ridde' dönemi yaşadılar, yaşıyorlar. Kitap, bu süreçte ve öncesinde İslami hareketlerin serüvenini anlatmaya çalışıyor.
İslami hareketler nerede yanıldılar, nerede hata yaptılar ve düçar oldukları bu kumkumadan nasıl çıkabilir ve kurtulabilirler? Kitap, bu soruların ve sorunların cevabını arıyor ve analizini yapıyor. Bulunduğumuz nokta, bir yol. İslami hareketler aynı yöntemle ileriye gidemezler. İleriye atılım için yeni bir yönteme ve kadroların bu yöntem ışığında yenilenmesine ihtiyacı var. Toparlanmak için yeni bir soluk ve yeni bir vizyon gerekiyor. Satır aralarında bunları bulacaksınız.
Özellikler |