Kitap Tanıtımı |
"2003 yılı, Orta ve Güney Amerika'daki El Nino yıllarından biriydi. Meksikalı arkeolog Sergio Gomez Chavez, o sabah tam saatinde işyerine geldi. Yağmur dinmiş, etrafa toprak kokusu yayılmıştı. Her sabah aynı şeyi yapardı: Ofisinden çıkar, piramit şeklindeki tapınağa yürür, bir tur atardı. O gün tapınağın merdivenlerinin başladığı düzlüğe geldiğinde tuhaf bir şeyle karşılaştı. Önünde bir metre genişliğinde bir çukur vardı. Hafızasını yokladı. Önceki akşam oradan ayrıldığında böyle bir şey yoktu. Etrafında dolaştı. Evet, yıllardır her gün üzerinden yürüyerek geçtiği yerde, bir metre genişliğinde bir çukur açılmıştı.
O çukurun açıldığı tünelin sonunda göreceklerinin bütün dünyayı hayretler içinde bırakacağı, aklının ucundan bile geçmedi. Oysa orada, inancın ve Tanrı'nın tarihi yeniden yazılmaya başlanacaktı."
İnsan, tarih boyunca yaratılışı sorguladı. Önce tanrıları sonra da Tanrı'yı anlamak istedi. Her şeye rağmen hep inancın limanına sığındı. Ertuğrul Özkök, gördüğü yerler, konuştuğu kişiler, sorduğu sorular ve okuduğu kitaplarla bir inanç hikâyesi anlatıyor. Tanrı'yı Gören Son İnsan, insanın bu en büyük arayışının izinde, muhteşem bir yolculuk.
Yazar Hakkında:
Ertuğrul Özkök, 8 Nisan 1947 tarihinde İzmir'de doğdu. İzmir Namık Kemal Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda okudu. 1969 yılında mezun olduktan sonra bir yıl TRT'de muhabir olarak çalıştı. Daha sonra Fransa'da İletişim Bilimleri dalında doktora yaptı.Fransa dönüşü 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1986 yılında doçent olduktan son-ra, öğretim üyeliğinden ayrılarak Hürriyet gazetesine girdi. Hür-riyet'in Ankara ve Moskova temsilciliklerini yaptı, günlük siyasi yazar ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Ayrıca Doğan Yayın Holding'in başkan yardımcılığını yürüttü.20 yıl görev yaptıktan sonra, 2 Ocak 2010 tarihinde Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğinden ayrıldı.Kitapları: Sanat, İletişim ve İktidar (1977), İletişim Kuramları Açı-sından Kitlelerin Çözülüşü (1985), Elveda Başkaldırı (1987), Stalin Baroku (1989), Artakalan Zamanda (1997), Tuhaf (Doğan Kitap, 2010), Yedi Büyük Günah (Doğan Kitap, 2012), Bir Beyaz Türk'ün Hafıza Defteri (Doğan Kitap, 2012), Tuhaf Bir Çocuğun Fevkalade Hikâyesi (2015). |