Kitap Tanıtımı |
İklimler değişiyor. Birçok bitki ve hayvan türü yok oluyor. Yaşamamız için vazgeçilmez olan oksijen ve su kaynakları yavaş yavaş tükeniyor. Dünyamız geri dönüşü olmayan bir "cehennem"e doğru yol alıyor... Peki, bizler ne yapıyoruz?
Yale Üniversitesi Ormancılık ve Çevre Çalışmaları Fakültesi dekanı olan Speth in engin tecrübeleri sonucu ortaya çıkan bu kitap, çağımızın aslında en büyük sorunlarından biri olan çevre felaketinin ne boyutlarda olduğunu, bilerek ya da bilmeyerek yapılan yanlışları, bu olanlar karşısında ne gibi önlemler al(ma)dığımızı bir bir gözler önüne seren önemli bir çalışma.
Son yirmi yıldır sürdürülen uluslararası müzakerelere rağmen dünyayı korumak için girişilen çoğu çabanın başarısız olduğu konusunda bizi uyaran yazar, bu başarısızlığın sebebini ayrıntılarıyla irdeliyor; hükümetlerin ve sivil toplumun sürdürülebilir bir geleceğe adım atabilmeleri için sekiz özel önlem sunuyor.
Gus Speth, küresel çevre ile ilgili kaygıları tüm dünyanın dikkatine yaklaşık çeyrek asır önce sundu. Onun bu olağanüstü yeni kitabı, çok geç olmadan bu meselelerin dikkate alınması konusunda adeta ateşli bir yakarıştır. Şafakta Kızıl Gökyüzü nü çocuklarımıza, torunlarımıza okutmak ve henüz vaktimiz varken harekete geçmek boynumuzun borcudur.
- Jimmy Carter, Eski ABD Başkanı-
Speth, kesinlikle yaygara yapmayı seven basit bir kıyamet habercisi değil. Aksine, kendisi çevre şartlarını çok iyi inceleyen bilgili ve mantıklı bir gözlemci. Kitabı da bir o kadar dengeli ve sebep sonuç ilişkilerini iyi irdeleyen bir yapıt.
- Economist- |