Kitap Tanıtımı |
Üstad Bediüzzaman Said Nursi (ra) Risale-i Nur Külliyatı ile Kur´an´ı Hakim´in cadde-i kübrasını göstermiş; Sünnet-i Seniyyeyi bid´alara karşı müdafaa etmiş, hayatı boyunca Ehl-i Sünnet ve´l-Cemaatin Kitap ve Sünneti Seniye´nin düsturlarından asla taviz vermeden; mezhep imamlarının gittikleri cadde-i kübrayı Kur´aniyi ilmen ispat etmiş ve bid´alara karşı müdafaa etmiştir. Hal böyle iken kökü ecnebi diyarında bulunan bir zındıka komitesi, Risale-i Nurları okuyanların zihinlerini bulandırmak, ümmeti, Kur´an-ı Azimüşşan´ın bu nurlu tefsirinden soğutmak için dehşetli fikirlerini yaymış, Üstadın (ra) bazı cümlelerine kast-ı mahsusla yanlış ma´nâlar vermiştir. İşte beş mes´eleden oluşan bu eser o gizli komitenin şimdiye kadar yaydığı bütün zehirli fikirleri Edille-i Şer´iyyeye dayanarak çürütmek ve doğruları gözler önüne sermektedir.
Birinci Mes´ele: O gizli zındıka komitesi, Üstâd Bedîüzzamân Hazretleri´nin Kastamonu Lâhikası´nda geçen "Risâletü´n-Nûr, hakáik-ı İslâmiyye´ye dâir ihtiyâçlara kâfî geliyor; başka eserlere ihtiyâç bırakmıyor" cümlesini fâsid te´vîllerle te´vîl edip, "Başka İslâmî eserlere, hattâ Kur´ân, Hadîs ve fıkha ihtiyâç yoktur" gibi bir ma´nâ vermelerine cevâb mâhiyyetinde mezkûr mektûbun şerh ve îzâhıdır.
İkinci Mes´ele: O gizli zındıka komitesi, Bedîüzzamân Hazretlerinin "Risâle-i Nûr´un hocası, Risâle-i Nûr´dur. Risâle-i Nûr, başkalarından ders almaya ihtiyâç bırakmıyor" gibi cümlelerini te´vîlât-ı fâside ile te´vîl etmektedir. Bu mes´ele, bu cümlelerin şerh ve îzâhı hakkındadır.
Üçüncü Mes´ele: O gizli zındıka komitesi, Üstâd Bedîüzzamân Hazretlerinin "Mehdiyyet cereyânı" hakkındaki ba´zı cümlelerini fâsid te´vîllerle te´vîl etmektedir. Bu mes´ele bu nev´i cümlelerin şerh ve îzâhı hakkındadır.
Dördüncü Mes´ele: "Meyve Risâlesi"nin "Dördüncü Mes´elesi"nin şerh ve îzâhı hakkındadır.
Beşinci Mes´ele: Cehennem´in ebediyyetini inkâr eden o gizli zındıka komitesine cevâb olarak Üstâd Bedîüzzamân (ra) Hazretlerinin Arabî İşârâtü´l-İ´câz tefsîrinde geçen Cehennem azâbı ve bu azâba müstehak olan ehl-i Cehennem´in durumu ile alâkalı ba´zı cümlelerin îzâhı hakkındadır. |