Kitap Tanıtımı |
Kurumların amaçlarına uygun olarak işlerini etkin biçimde yürütmesi ve doğru kararlar almasında, bilgi iletişim Teknolojisindeki gelişmeleri takip etmelerinin önemi büyüktür. Kamu kurumlarında verilen hizmetlerde insan odaklı bir süreç ve ait süreçler vardır. İşlerin aksamadan ve hızlı yürütülmesi için norm kadro sürecinin kurumsal kaynak planlaması çerçevesinde ele alınması ve otomasyona aktarılması kurum etkinliğini artırmaktadır.
Kamu kurumlarında amaca uygun olarak yapılan işlerin analiz edilerek nitel ve nicel yönden optimum personel sayısının belirlenmesi Başbakanlık Personel Daire Başkanlığının önemle üzerinde durduğu bir konudur. İşlerin etkin bir biçimde yürütülmesi ve süreçlerin yönetiminde yeterli sayı ve nitelikte personelle çalışılmalıdır. Optimum personel sayısının tespitinde personellerin çalışma performansının belirlenmesi uygulamada karşılaşılan en önemli sorunlardan biridir.
Bu çalışmanın temel amacı norm kadro sayısının tespitinde önemli bir değişken olan çalışma performansını çok kriterli karar verme yöntemi olan Analitik Hiyerarşi Süreci analizi ile belirlemektir. Norm kadro sürecinin başarılı olması için öncelikle akademik ve idari kadroya ilişkin tüm değişkenlerin doğru biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede çalışmada Dokuz Eylül Üniversitesi birimlerinde yürütülen norm kadro sürecinde ve sürecin otomasyondaki işleyişi Örnek uygulamalarla ortaya konmuştur.
Bu çalışma, üniversitelerde olduğu gibi farklı birimlerle geniş alanda hizmet sunan kurum yöneticilerinin çok kriterli personel planlamasında kullanabileceği bir kaynak niteliğindedir. Çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen meslektaşlarımıza ve norm kadro sürecinde görev alan personele teşekkürlerimizi sunarız. |