Kitap Tanıtımı |
Hamd ve Sena Alemlerin Rabbi olan Cenab-ı Allah´a yapılır. Selat ve selam sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizin üzerine olsun. Allah´u Tealanın Tevfik ve inayeti ile hazırladığımız bu Kur´ân-ı Kerim ve Türkçe Meali, dört değişik şekilde okunacak durumda hazırlanmıştır:
a. Kur´ân-ı Kerimi Arapça lafzı ile okumak.
b. Yalnız Kur´ân´ın mealini okumak.
c. Arapça lafzı ile beraber mealini okumak.
d. Lafız ve meal kelime olarak aynı renkle renklendirildiğinden kelimenin lügat manasını anlayarak okumak.
Ayrıca bu Kur´ân altı amaç göz önüne alınarak düzenlenmiştir:
1. Bu kitaba ELİF - BA cetvelleri konularak latin harflerinden istifade EdilerekTecvid ve kraat Elif-Ba(VCD)si yardımı ile Kur´an-ı Kerim´i okuması amaçlanmıştır.
2. Kitabın başına Tecvit ve Kıraat kaidelerini içine alan kısa ve öz bir kitapçık eklenerek, hatime başlamadan önce bu konuların gözden geçirilerek, hatasız ve kaidelere uygun okunması amaçlanmış,
3. Kur´ân-ı Kerim´in düz lafzı okunarak Arapça manası ayet,cümle ve kelime olarak kırık kıraat usulüne göre düzenlenmiş ve vaiz üslubu göz önüne alınmış,
4. Kur´ân-ı Kerim´in Türkçe meali ilk olarak Kur´ân´ın Arapça lafzının altına yazılarak, sayfaların düzeni bozulmadan, Türkçe açıklama tam ve açık olarak âyet ve cümle altına getirilmiştir.
5. Kur´an-ın Fasih Arapça´sını öğrenmek isteyenlere (Sarf.Nahiv ve Edat) ilminin temel bilgilerini içine alan bir kılavuz eklenmiştir, konular daha iyi anlaşılsın diye renkli cetvel hazırlanmış ve anlatılan misallerin çoğu da Kur´an-ı Kerim´den alınmıştır.
6. Cenab-ı Allah Kehf Sûresi 5. ayette" Celâlim hakkı için! Biz bu Kur´an-da insanlara her türlü misali açıkladık." buyurmaktadır. Bu ilâhî manaya dayanarak her türlü ihtiyaç ve talebinizi Kur´an-ı Azim-üş sândan bul manız umudu ile(dua maksadıile okunan Kur´an ayetleri)adı altında bir dua konu fihristi hazırladık.
Kur´ân-ı Kerimin okuma yönü sağdan sola doğru olduğundan.Türkçe olarak açıklanan cümleler, bu önemli konu göz önüne alınarak yerleştirilmiştir. Cümle akışı buna göre düzenlenerek Arapça cümle yapısına en yakın ve en uygun bir kıraat üslubu meydana getirilmiştir. |