Kitap Tanıtımı |
Bu kitapta deneyimli gazeteci Bediz Doğan'ın Yılmaz Güney Kayseri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada kendisiyle yaptığı röportajı ve izlenimleri yer alıyor.
Usta gazeteci, cezaevine nasıl girdiğini, üzerinde sakladığı fotoğraf makinesi ile koğuşta mahkumlara nasıl fotoğraf çektirdiğinden, röportajın yayınlanma sürecine kadar yaşadıklarını okuyucuyla paylaşıyor. Ayrıca Yılmaz Güney'in bilinmeyen ve kayıp olarak adlandırılan bir dönemine ışık tutuyor. Güney'in 300 yıl ile yargılandığı bi dönemdeki ruh halini, devrimci kimliğini nasıl nitelendirdiğini, yapmak istediklerini, sisteme isyanını, o yıllarda medyaya ve sanata bakış açısının yanında, gündelik hayatımızda etkin bir yeri olan televizyon ve televizyon starlarına kadar tüm düşüncelerini aktarıyor. Doğan kitabında röportajın tümünü eksiksiz olarak kaleme aldığı gibi kendi izlenimini de aktarıyor.
Yılmaz Güney'in kayıp yıllarını merak edenler için kaynak niteliğindeki bu kitap yeni nesil gezeteciler için ise bir rehber niteliğinde... |