Kitap Tanıtımı |
Çalışmalarının önemli bir kısmını yabancılar ve mülteci hukuku konularına yoğunlaştıran Yazar, bu alanda üslenmiş olduğu akademik çalışma, faaliyet ve derslerin sağlamış olduğu birikim ve deneyimi kitaba yansıtmıştır.
Kitabın güncellenmiş 6. Baskısı 11 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6458 sayılı "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu"nu hükümleri ile daha sonra meydana gelen mevzuat değişiklikleri gözetilerek gerçekleştirilmiştir.
Kitabın bir önceki baskısında, yabancılar hukukunun ?ülkeye giriş', ?ikamet', ?çalışma' ile ?sınır dışı etme' bölümlerinde köklü değişikliklere gidilmişti. Mukayeseli hukuktaki gelişmeler ve 6458 sayılı kanun, mülteci hukukunun yabancılar hukukunun ana sütunu olarak incelenmesini gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, 'mülteci hukuku' konularına Kitabın Üçüncü Kısmı olarak yer verilmeye devam edilmektedir.
Kitapta yabancılar ve mülteci hukuku konuları hem uluslararası hukuk hem iç hukuk bağlamında gerek idari uygulamalar gerekse yargı kararları dikkate alınarak fonksiyonel bir sistematikle okuyucunun dikkatine sunulmaktadır. Kitabın dikkati çeken diğer bir önemli özelliği konuların soyuttan somuta, genelden özele doğru, sade ve akıcı bir üslupla kaleme alınmış olmasıdır.
Türk yabancılar ve mülteci hukukundaki en güncel gelişmeleri içeren kitap, gerek öğrenciler için ders kitabı olarak gerekse akademisyen ve uygulamacılar açısından rehber kitap olarak yararlı olacaktır.
Konu Başlıkları
Ülkeye Giriş
İkamet
Çalışma Hak ve Özgürlüğü
Eğitim ve Öğretim Özgürlüğü
Eşya ve Miras Hukukuna İlişkin Haklar
Sınır Dışı Etme
Suçluların İadesi
Mülteci Statüsü Belirleme
Tamamlayıcı Koruma
Kitlesel Sığınma ve Geçici Koruma
İltica ? Sığınma Usulü
Mülteci ve Sığınmacıların Hak ve Özgürlükleri |