Kitap Tanıtımı |
Onu ilk kez 1978 yılında Elazığ valiliği sırasında, Alevileri katletmeye hazırlanan gerici güruha karşı, yasalardan aldığı yetkileri zorlayarak, planlanan katliamı önlemesiyle tanıdık. Fakat öncesi de vardı Güngör Aydın, genç bir kaymakam olarak görev yaptığı her yerde halkın sevgisini ve saygısını kazanmış, Vali olmasından çok önce halkın gönlünde efsaneleşmişti. İlerici, demokratik yönetim anlayışını, görev yaptığı her yerde bilinçli ve kararlı bir tutumla, çok sevdiği halkıyla bütünleşerek, siyasal iktidarların engelleme çabalarına rağmen uygulamaktan çekinmedi. Efsane Vali resen emekli edildikten sonra da boş durmadı. 12 Eylül rejimine karşı Aydınlar Dilekçesinde, İnsan Hakları Derneğinin kuruluşunda, demokrasi için verilen bütün mücadelelerde onun emeği, bilgisi ve deneyimi vardı. 12 Eylül askeri diktatörlük döneminde başkanlığını yaptığı Mülkiyeliler Birliği, bütün demokratların, ilericilerin ve sosyalistlerin sığınağı oldu.
Bu kitapta, Güngör Aydının mücadeleyle süren yaşam öyküsünü; kamu yönetimine, Kürt sorununa ve Anayasa yapımına ilişkin kuramsal görüşlerini bulacaksınız.
Güngör Aydın, Bütün bunları yazmak zorundaydım, demokrasiyi savunmak ve yerleştirmek için sürekli savaşım vermiş bir insan olarak, bunu yapmak zorundaydım, diyor. |