Kitap Tanıtımı |
Her Eve Mini Bir Fabrika!
Uzay istasyonuna e-postayla lokma anahtarı
17 Kasım 2015'te NASA tarafından Uzay İstasyonuna ulaştırılan 3 boyutlu yazıcı, 25 Kasım 2015 tarihinde çalıştırıldı ve astronotlar dünyadan e-posta yoluyla gönderilen Lokma Anahtarı tasarımını üç boyutlu yazıcıya aktararak anahtarı bastılar. Benzer şekilde, 3 boyutlu yazıcı aracılığıyla aynı uzay istasyonunun bozulan bir parçası yenilendi. Bu gelişmelerle, 3 boyutlu yazıcı teknolojisi aracılığıyla, uzun süreli uzay görevleri sırasında ikmal uçuşlarına daha az bağımlı kalınacağı muhakkak!
3 Boyutlu yazıcılar sanayi ve bilişimin kesiştiği noktada yeni bir çağın kapısını aralıyor.
3 Boyutlu baskı sanal ortamda tasarlanmış herhangi şekildeki bir üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren cihazlara ise üç boyutlu yazıcı adı verilir.
Katı formda basılan bu materyaller metal, plastik, çimento, çikolata veya insan hücreleri olabilir.
3 boyutlu yazıcılar artık sadece tasarım, sanat ve mühendislik gibi alanlarda değil her alandaki kullanıcının farklı amaçlarına göre de kullanılabilir hale geldi. İnternette 3 boyutlu nesneler paylaşılıyor, 3 boyutlu yazıcılara yönelik sosyal ağların kullanımı artıyor ve 3 boyutlu yazdırma hizmeti çeşitlenerek farklı teknikler kullanıcılara sunuluyor. Masaüstü 3 boyutlu yazıcılar hem eğlence hem de iş için yeni olanaklar getiriyor. Sadece yetişkinler değil, çocuklar ve gençler de kendi istedikleri nesneleri, oyuncakları veya oyun nesnelerini kolayca tasarlayıp yazdırıyor. 3 boyutlu tarayıcılarla taranan nesnelerin kopyaları kolayca basılabiliyor. Kimileri 3 boyutlu yazıcı teknolo¬jisinden esinlenerek dev makinelerle binalar inşa etmeye çalışıyor. Bazıları kendi takısını tasarlarken bazıları kendi elbiselerini yapıp giyebiliyor. Hatta sevgililer birbirlerine hazır aldıkları değil kendi düşündükleri ve uyguladıkları özel hediyeler sunuyor. Bu dönüşümü ve imkânı anlayabilmek için en iyi yollardan biri de yaparak öğrenmek.
Kendi 3 Boyutlu Yazıcınızı Kendiniz Yapın!
Bu kitapta 3 boyutlu yazıcı dünyasına sadece izleyerek ve okuyarak değil, yaparak, uygulayarak ve sonunda da kendi 3 boyutlu yazıcınızı üreterek giriş yapmanız için gerekli bilgileri bulacaksınız. Ayrıca FDM tipi 3 boyutlu yazıcılara dair teknik bilgiler, yazılımlar, yazıcıda kullanılan elektronik ve mekanik malzemeler hakkında bilgiler de bulunmaktadır.
3 boyutlu yazıcı sahipleri, baskıda sorun yaşamamalarını sağlayacak baskı tekniklerini, daha kaliteli nesneler üretmenin yollarını bulacaklar.
Düzgün baskı alabilmek için aynı zamanda 3 boyutlu yazdırmada kullanılan ma¬teryallerin özelliklerini tanımak, basıldığında nasıl sonuçlar vereceği, neyin nasıl basılması gerek¬tiğini de bilmek gerekiyor. Kitabın baskı alma, yazıcı ayarları, kalibrasyon ile ilişkili bölümleri, iyi bir baskı almanız için gerekli olan tüm konuları ele alıyor.
Bu kitapta anlatılan Delta ve Kartezyen yazıcılarına ait tüm parçalar detaylı bir şekilde yer almaktadır. Bu parçaların tamamı elektronik marketlerde ve internet sitelerinde kolayca bulabileceğiniz parçalardır. Kitabın sonunda 3 boyutlu yazıcı satan ve parçalarını üreten firmaların indeksini bulabilirsiniz.
Ayrıca 2015 Nisan ayı içinde kitapta yapımı anlatılan yazıcı parçalarının bulunduğu kit, kitabın yeni baskısıyla birlikte satışa sunulacaktır.
3 Boyutlu Yazıcı Yazılımları ve Örnek Modeller DVD'siyle Birlikte
3 Boyutlu Baskının Tarihi
3 Boyutlu Yazıcıların Tekniği
Extruder ve Sıcak Baskı Ucu Bir Dilimleme Yazılımı Örneği: Slic3r
Filament Settings (Filament Ayarları)
Repetier Host ve Firmware Yazılımı
Elektronik Arduino Yazılımı Kurulumu
Sıcak Baskı Zemini 3 Boyutlu Yazıcı Yapalım: Kartezyen Yazıcı Adım Adım Yapalım
Step (Adım) Motor
3 Boyutlu Yazıcılarda Kullanılan Sarf Malzemeler
ABS Filament
PLA Filament
Özel Filament'ler
Yazılım
CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) ve Modelleme
NetFabb ve Meshlab
STL Dosya Formatı 3 Boyutlu Yazıcı Yapalım: Delta Yazıcı Adım Adım Yapalım
Firmware Ayarları
Baskı Alma
Baskıda Kullanılan Teknikler ve Daha Kaliteli Baskı Alma
Filament Yapma Makinesi ve Filament Sarma Makinesi
İncelikler
Kalibrasyon
G-Code |