Kitap Tanıtımı |
İmalat, insan yaşamı için gerekli olan temel aktivitelerden bir tanesi olup hızla gelişme göstermektedir. Ancak insan ihtiyaçlarının sürekli artması ve çeşitlilik göstermesinin yanı sıra, ürünlerin ekonomik olmasının tercih edilmesi, imalat yöntemlerinin değişmesine ve sürekli gelişmesine sebep olmaktadır. Temel imalat işlemlerinin çeşitli olduğu ve her birinin ayrı bir uzmanlık gerektirdiği düşünüldüğünde, böyle bir kitabın tek bir yazar tarafından değil de alanlarında uzman birden fazla yazar tarafından yazılmasının daha gerçekçi ve verimli olacağı açıktır.
Bu kitaptan elde edilen bilgiler neticesinde, yeni üretilecek bir parçanın hangi yöntem ile imal edileceğine veya kullanılan bir parçanın hangi yöntem ile imal edilmiş olduğuna karar verilebilecektir. Konuların bir veya iki dönemde okutulması, çeşitli dönem ve derslerde yararlanılması ve başlıca kaynak kitap olma özelliğini taşıması amacıyla bu kitapta mümkün olduğu kadar güncel ve yaygın olarak kullanılan her imalat yöntemine yer verilerek, kitabın zengin bir içeriğe sahip olması amaçlanmıştır. Konuların daha iyi anlaşılması için kitapta 488 adet şekil ve fotoğraf ile 47 adet tabloya da yer verilmiştir.
Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 3. baskısını yapan kitapta, kitabı kullananların değerli önerileri dikkate alınmış, gereken ilaveler ve düzeltmeler yapılarak, kitabın kullanıcı dostu olması sağlanmıştır.
Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
- Malzemeler ve Mekanik Özellikleri
- Metal Üretim Teknikleri
- Döküm Yöntemleri
- Plastik Deformasyon
- Sac Metal Kalıp Teknolojisi
- Toz Metalürjisi
- Talaşlı İmalat Yöntemleri
- CNC
- Modern İmalat Yöntemleri
- Modern Mekanik Talaş Kaldırma Yöntemleri
- Kaynak Yöntemleri
- Metallerin Yüksek Hızda Şekillendirilmesi |