Kitap Tanıtımı |
Öğrenme, sadece derste gerçekleşmez. Kalıcı ve etkili öğrenmeler için öğrencinin psikolojik olarak eğitime hazır olması; öğrenmeye, derse, öğretmene, arkadaşlarına, kampüse ve üniversiteye bağlı olması gerekir. Başka bir ifadeyle; öğrenmenin özellikle de psikolojik zemini, sınıfa gelmeden önce, önemli ölçüde kampüsün girişinde ve hatta kampüse ulaşımda başlar.
Bu kitapta; ?Öğrenci bağlılığı nedir?, Öğrenci bağlılığı neden önemlidir?, Öğrenci bağlılığını artırmanın yolları nelerdir?, Öğrenci bağlılığı ve öğrenme, başarı, eğitim süreci arasındaki ilişkiler nelerdir?, Öğrenci bağlılığı hangi faktörlerden etkilenir? Eğitimde teknoloji entegrasyonu nedir nasıl sağlanır?, Öğrenci bağlılığı ve teknoloji entegrasyonu arasında nasıl bir ilişki vardır?, Öğrenci bağlılığını açıklamaya ve anlamaya ilişkin geliştirilen kuram ve modeller nelerdir?" gibi sorular ve daha fazlası bu kitapta yanıtlanmaya çalışılmıştır. Ayrıca, bu kitap ulusal bağlamda yazılmış ilk kitap olması nedeniyle önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. Bu nedenle; öğrenci bağlılığı kapsamı içinde birçok ilişkili kavram da Türkçeleştirilmiş, tanımları yapılmış ve ulusal literatüre kazandırılmıştır.
Bu kitap; üniversitelerdeki yöneticilerin (dekanlık ve rektörlük), öğretim elemanlarının ve politika yapıcıların faydalanacağı ve kurumlarını özellikle fiziksel anlamda geliştirmelerinde kullanacakları bir rehber kitabı olarak da görülebilir. Ayrıca, eğitim fakültelerinde bir ders kitabı olarak da okutulabilir. Böylelikle, gelecekte öğretmen olacak öğretmen adaylarının kendi öğrencilerini nasıl derse ve okula bağlayacakları konusunda bilgi ve beceri sahibi olmaları lisans eğitiminde sağlanabilir. Son olarak bu kitap, öğrenci bağlılığı alanında çalışma yapmak isteyen araştırmacıların öğrenci bağlılığı konusuna ilişkin birçok kavram ve konunun temeline ilişkin bilgilerden yararlanacağı bir kaynak niteliğindedir. |