Kitap Tanıtımı |
" (...) Biz bu kitapta Kürt sorunu üzerinde bazı gerçekleri tartışmaya açtık. Soruna tek yanlı değil çift yanlıı oalrak bakmak istedik. Terör diye, kolayca bir tanım içinde kendimizi tutsak etmek istemezdik.
(...)Olaylara sosyolojik açıdan bakmanın yollarını araştıracağız. Amacımız Kürtçülük hareketlerinin üstüne yürümek değil, onu anlamaya çalışmaktır.
(...) Bu kitabın başlığını Ziya Gökalp`in bundan 70 yıl önce yazmış olduğu "Türklerle Kürtler" adlı bir makalesinde alışımdaki amaç, onun anısına saygı olsun diye değil, Kürt sorununun sisleri içerisinde kaybolan günümüz Türkiye`sindeki ortama ışık tutması içindir."
Cahit Tanryol
Türklerle Kürtler bin senelik müşterek dil, müşterek tarih, müşterek coğrafya neticesi olarak, hem maddi, hem manevi bir surette birleşmişlerdir. Bugün ise, müşterek düşmanlar, müşterek tehlikeler karşısında bulunuyorlar. Bu tehlikelerden ancak müşterek bir çaba ile kurtulabilir. O halde büyük bir kanaatle diyebiliriz ki, bu iki milletin birbirini sevmesi, her iki taraf için hem dini, hem siyasi bir farizedir. "Kürtleri sevmeyen bir Tük varsa Türk değildir, Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir".
Ziya Gökalp |