Kitap Tanıtımı |
Kitabın gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 7. basısında; Ceza Kanununda Genel Hükümlere ilişkin yapılan değişiklikler, doktrin alanında yapılan yeni çalışmalar ve ileri sürülen görüşler irdelenerek ilgili yerlere işlenmiş ve yeni Yargıtay içtihatları da değerlendirilmiştir.
Kitap; Ceza Hukukuna Giriş, Suç Teorisi, Yaptırım Teorisi ve Milletlerarası Ceza Hukuku olarak 4 ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, ceza hukukunun temel kavramları ve ceza kanununun zaman, yer ve kişi bakımından uygulama alanı incelenmiştir. İkinci bölümde suç teorisi ele alınmıştır. Suç teorisi, haksızlık ve kusur ayrımı üzerine bina edilmiştir. Suçun unsurları, kusurluluk, ihmali suçlar, teşebbüs, iştirak ve içtima bu bölümde ele alınan temel konuları oluşturmaktadır. Üçüncü bölümde, türleri ve uygulanma şekilleri itibariyle yaptırımlar geniş bir şekilde incelenmiştir. Kitabın son bölümünde ise; Milletlerarası Ceza Hukukuna yer verilmiştir.
Kitap, esas itibariyle, hukuk fakültesi öğrencilerinin Ceza Hukuku Genel Hükümler dersinde kavramaya çalıştıkları Türk Ceza Hukukunun suç ve yaptırım teorisine ilişkin sistemini öğrenmelerine yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır. Ancak, kitap, bu dersi alan diğer bölüm öğrencilerinin veya araştırmacıların da bilgilerini genişletmek ya da pekiştirmek amacıyla başvurabilecekleri bir eser niteliğini taşımaktadır. |