Kitap Tanıtımı |
Ülkemizde üniversitelerin topluma bu kadar kapalı, bilimin bu kadar yaşantıdan uzak oluşunu anlamak çok zor. Yeni düzenlere, yeni yaşantılara geçişin onca zorlukları yaşanırken, gerçek aydınlanma ve iyi demokrasi ancak gerçek üniversitelerin rehberliğinde, öncülüğünde olabilir.
HEGEM projesi kapsamında yapılan çalışmalar, bu eserin doğmasını sağladı. Amaç, üniversitelerde elde edilmiş bilgi ve beceri birikimini kolay ve etkili bir yolla toplumla paylaşmaktır.
Niçin bilimin içinde olduğunu unutan, bilimi komplekslerini, kaprislerini tatmin etmek için kullanmaktan başka bir şey bilmeyen bilim temsilcilerinin bu topluma kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Üniversiteleri toplumun ötesinde tutmakta direten bu anlayışta olanlardır ve ne yazık ki sayıları oldukça fazladır. Aynı yolları, ayni sokakları, aynı parkları.... kullanıyor aynı dünyayı paylaşıyoruz. 0 zaman ayni şeyleri de bilmek ayni anlayışları paylaşmak durumundayız. Eğer diğer insanlara uzanan bir yanımız varsa..
Yani toplum yolunda bir sürecin içinde olduğumuzu görmek, anlamak, yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Bu yolda, başarılı, sağlıklı ve mutlu olmak görevimizdir; eğer kendimizi gerçekten insan hissediyorsak.... "Yaşamak yalnızca hayatta olmak demek değil, fakat insan olmanın gerektirdiği şekilde yaşamaktır: " (İbni Sina) |