Kitap Tanıtımı |
80 kuşağının şairlerinden Gülseli İnal'ın çeyrek asırlık şiir birikiminden oluşan Toplu Şiirler, dört cilt olarak Komşu Yayınları'nın "Yasakmeyve" dizisinden yayımlandı.
Hikmet Temel Akarsu'nun saptadığı gibi şiirde "Yeni Kara"nın son temsilcisi olan Gülseli İnal'ın Toplu Şiirler'inin ilk iki cildinde Burhan Uygur'un, son iki cildinde ise Maria Kılıçlıoğlu'nun şiirler için özel olarak yaptıkları desenler yer alıyor.
Gülseli İnal, Ece Ayhan'ın tabiriyle "Karaşın", Cemal Süreya'nın betimiyle "Benzersiz güzel", İlhan Berk'in tanımıyla "Dilde başla-dur kullanmayan" bir şair.
Kozmik, underground, senfonik şiirleriyle Gülseli İnal; Türkçeye farklı boyutlar kazandıran, şiirsel metinleri yaşamın üst boyutlarına taşıyan öncü karakteriyle kendine ait şiir tarzını yaratmış bir dil ustasıdır.
"Ben onun imgeyi imge olarak sevdiğini, anlam iletmek için kullanmadığını düşünürüm. Onun şiirlerindeki imge bolluğu içinde ise, güzeli çirkini ayırmak pek o kadar kolay değildir."
-Memet Fuat-
"Gülseli İnal; sezgiler dünyasında şiir dilinin olgunluğunda, apayrı bir ince duyarlılıkta gezinen ve bizleri gezdiren yeni bir kişiliğin eşiğine varmış bir şairdir."
-Vedat Günyol-
"Bir çok usta şairimizin yaklaşamadığı çapta "Çocukluğum" şiiri için şunu keyifle söylüyorum: Bir deha ürünü... Açın kapağı ve sayfaların rüzgârından sonra korkmadan bırakın kendinizi okyanusun bağrına, güvenin dibe yaklaşırken hayata kavuşacağınıza.
-Tarık Günersel- |