Kitap Tanıtımı |
ngilizce Öğrenmek Sizin için Fobi Haline mi Geldi?
Üniversite öğrencisi olarak dersler ve sınavlardan İngilizce çalışmaya fazla zaman ayıramamaktan ve nasıl çalışılması gerektiğini bilmemekten mi yakınıyorsunuz?
Yoğun iş hayatı, projeler, toplantılar, iş seyahatleri gibi nedenlerden dolayı İngilizce hevesinizi ve hedefinizi gerçekleştiremediğiniz için çok mu üzülüyorsunuz?
Defalarca özel kurslara gitmenize ya/ya da günlerinizi ve aylarınızı İngilizce çalışarak tüketmenize rağmen, sistemli ve sonuç verici bir bireysel çalışma yöntemi bulamadığınız için dil sınavları sizin için hep hüsranla mı sonuçlandı?
Çevrenizdeki okul ve iş arkadaşlarınızın yabancı dil bilgileri sayesinde çok güzel imkan ve fırsatlardan yararlanıyor olmaları sonucu moraliniz bozuluyor ve kendinizi beceriksiz mi hissediyorsunuz?
Kısacası, İngilizce sizin için her zaman önemli bir hedef olmakla birlikte, bir türlü içinden çıkamadığınız bir sorun olarak mı kaldı?
İşte By YDS Seti Tek Başınıza Nasıl Çalışmanız Gerektiğini ve Ne Yapmanız Gerektiğini Adım Adım Sistematik Bir Şekilde Sunuyor...
Dünyada İngilizce evrensel bir dil olma yolundayken, ülkemizde de bireysel gelişimde rekabet unsuru ve ayırt edici bir nitelik haline gelmiştir. Yaşamın her alanında ve anında İngilizce ile karşı karşıya gelmek kaçınılmaz bir hal almıştır. İş ilanlarına göz attığımızda, sekreter ve güvenlik personeli alımlarında bile İngilizcenin çoğu zaman bir ön şart olduğunu görüyoruz. Bir işyerinde aynı işi yapan iki personel arasında daha iyi İngilizce bilen personel, daha farklı avantajlara sahip olabilmektedir. Durum böyle olunca da, İngilizceyi bildiğiniz değil, İngilizceyi ne kadar bildiğiniz önem kazanmaktadır; çünkü günümüzde herkes az çok İngilizce bilmekte ya da bildiğini iddia etmektedir. Bu nedenle, kamu ve özel sektöre yapılan personel alımlarında, yabancı dil bilgi seviyesi en önemli eleme unsuru özelliği taşımaktadır. Geçtiğimiz yıllarda orta düzeyde İngilizce bilenler bile vasıflı işlere girebilirken, günümüzde çıta çok yükselmiş ve İngilizceye tam olarak hakim kişilere gereksinim artmıştır. Personel alımı için yapılan dil sınavları geçmişte daha basit düzeydeyken, söz konusu bu sınavların da zorluk düzeyi giderek artmıştır. Diğer yandan akademik kariyerin ön koşulu, yabancı dil barajını geçme şartı şeklinde kariyer yapmak isteyen akademisyenlerin önüne bir engel olarak konulmuştur. Tıp, dişçilik ve sağlık bilimleri alanlarında da yabancı dil şartı, şahsın uzmanlık eğitimi alabilmesinin önündeki en temel şarttır. Kamusal alanda iş bulabilme arzusu taşıyan ve KPSS sınavına hazırlanan adaylar için de YDS sınavına girme şartı aranmaktadır.
Personel seçimi amacına yönelik olarak çok farklı dil bilgisi sınavları uygulanmaktadır. Bu sınavlar, genel dil bilgisini ölçen sınavlar olduğu gibi, belli özel bir alanda İngilizce bilgisini ölçen sınavlar olabilmektedir. Bu kapsamda ülkemizde en yaygın uygulama alanı olan ve daha geniş kitlelerin katıldığı sınavların başında YDS (Yabancı Dil Sınavı) yer almaktadır. YDS, kamuya alınacak personel için bir yabancı dil barajı olduğu gibi, halen çalışan personelin kariyer, terfi vb. imkanlardan yararlanmalarında ayırt edici bir nitelik taşımaktadır. YDS sınavı, ülkemizde kamu ve özel sektörde iş imkanlarının kapısını aralayan, halen bu sektörlerde çalışmakta olanların ise kariyer imkanlarını geliştirmelerine ve yeni fırsatlardan yararlanmalarına imkan sağlayan en temel dil sınavıdır. Akademik alanda ise, halen görev yapmakta olan çoğu kimse dil barajını aşamadığı için doçentlik hakkını elde edememektedir.
Yabancı dil, uzun zamanlı ve düzenli çalışma gerektiren bir uğraştır ve büyük fedakarlıklar gerektirir. Bir gün dahi yabancı dilden uzak kalınması, öğrenilenlerin eriyip gitmesine zemin hazırlamaktadır. Öte yandan, yoğun mesai ortamı ve boş zaman bırakmayan günlük tempo, yabancı dil çalışmak isteyenlere istedikleri elverişli ortamı çoğu zaman bırakmamaktadır. Pek çok kimse çok paralar sarf ederek, işten kalan zamanlarını - ki bu zamanlar özellikle akşam ve gece saatleri ya da hafta sonlarıdır - feda ederek özel dil kurslarına devam etmekte ve seviyelerini yükseltmeye çalışmaktadırlar. Bütün bu fedakarlıklara rağmen pek çok kimse arzu ettiği verimi ve sonucu bir türlü elde edememekten yakınmaktadır.
"Siz" de o kişilerden birisi olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
"Siz" de bu türden yakınmaları olanlardan mısınız? "Siz" de günlerinizi aylarınızı dershane köşelerinde dil öğrenmek, yabancı dil seviyenizi yükseltmek umut ve arzusuyla mı geçirdiniz? Feda ettiğiniz onca emek, zaman ve masrafa karşın bir türlü istediğiniz seviyeye ulaşamadınız mı? YDS ya da diğer yabancı dil sınavlarına yönelik uzun süreli çalışmalar yapmanıza ve hatta özel ders / kurs almanıza rağmen, bu sınavlarda istenilen başarıyı bir türlü yakalayamadınız mı? Özel ders ve kurslardan umudunuzu kestiniz mi? Ya da artık neredeyse bu işi bir türlü başaramayacağınız hissine mi kapıldınız? Yabancı dil sınavlarında neden başarısız olduğunuz hakkında bir kanaatiniz yok mu? Bu sınavlarda, sınava yönelik özel stratejilerin ve soru çözme tekniklerinin var olduğunu ve sınavlarda başarılı olmak için bu strateji ve tekniklerin çok işe yaradığını biliyor musunuz? Yoksa bu strateji ve tekniklerden habersiz misiniz? Ya da, artık modası geçmiş şifre, taktik ve soru çözüm tekniklerini alışkanlık haline mi getirdiniz? Yeni YDS sınavlarında bu eski moda taktik ve şifrelerin artık çok işe yaramadığını biliyor musunuz? Pek çok dil kursunda hala eski soruların ve tekniklerin üzerinden gidildiğinin farkında mısınız? Bunun için hangi dershane ya da kursa gidilmesi gerektiği konusunda hiç bilgi sahibi değil misiniz? Ya da dershane ve özel kurs için zaman bulamıyor musunuz? Ya da dershane ve özel kurs için ekonomik durumunuz müsait değil mi? Bireysel çalışmalarınızda sıklıkla sözlüğe bakmak zorunda kalıyorsunuz ve bu da hem çalışma hızınızı kesiyor hem de şevkinizi mi kırıyor? Sınavlarda okuma parçaları sizin için bir kabus mu oluyor? Ya da önünüzde bir türlü nedenini bilmediğiniz sorunlar ve yanıtlayamadığınız sorular mı var yabancı dilde başarıya giden bu uzun süreçte? İngilizce Siz'in için zaman zama |