Kitap Tanıtımı |
Özel TV ve radyoların kurulmasıyla birlikte ülkemizde de Batılı anlamda bir medya kurulmuş oldu. Toplumsal etkisi görece zayıfken bile, devlet yöneticilerinin hışmına uğrayan basın, bir yandan özgürlük temsilcisi olarak görülürken öte yandan, bireysel hayatlarıda yıkıma sürükledi.
Bugün, belirli bir okuyucu kitlesi gündelik haberleri ve değerlendirmeleri medyadan alırken, hepimiz, yakın geçmişin tek kanallı, resmi görünüşlü devlet televizyonunun ve gazetelerin yaydığından daha fazla bir bilgi yığını ve bu yığının hayatlaırmızda yarattığı değişikliklerle karşı karşıyayız.
Denis Huisman, işte bu etkili aracın toplumsal ve siyasal etkilerini incelemekle kalmıyor, konuya felsefi bir bakış getirerek, medyanın düşünce hayatında yol açtığı değişiklikleri de sorgulamamızı sağlıyor. Medya, başka bir deyişle kitle iletişim araçları, konusundaki tartışmalar, bu aracın temel niteliğinden çok, nasıl kullanılması gerektiği üzerine yoğunlaşırken Huisman, medya ile felsefe arasındaki sorunlu ilişkiyi yeniden düşündüren bir manifesto yayınlamıştır.
Sokrates İnternet´te sadece iletişimciler ve felsefeciler için değil, salt enformasyona indirgenmemiş bir iletişim ve kendi kavramsal gövdesine kapanmayan bir felsefenin yardımıyla 21. yüzyılı gerçek işaretlerle anlamak isteyenler için son derece önemli bir kılavuz kitap. |