Kitap Tanıtımı |
Seçkin Türk romancısı Kemal Tahir´in yıllardır büyük ilgiyle beklenen notlarının ikinci cildi, yazarın özellikle 1955-1965 yıllarına ilişkin düşüncelerini kapsıyor. Kemal Tahir bir ara bu notları yayınlamayı düşünmüş; o amaçla çıkacak kitaba bir kapak bile tasarlamıştı.
Notlar, öncelikle, Köyün Kamburu başta olmak üzere, Kemal Tahir´in köy romanları ve söz konusu romanların ışığında Anadolu insanı üstüne düşüncelerini dile getirmektedir.
Yapıtta, ayrıca, Türk Edebiyatçılar Birliği´nin temsilcisi olarak Kemal Tahir´in Unesco Milli Komisyonu´nda yapmayı tasarladığı konuşma için aldığı notlar da yaınlanmaktadır. Dosya, Türkiye´nin dünya içinde alması gereken yer konusunda Kemal Tahir´in görüşlerini ortaya koyduğu gibi, Türk edebiyatçılarının çeşitli konulardaki dileklerini de kapsamaktadır. Kemal Tahir´in Sanat Edebiyat notlarında gün ışığına çıkan şey, öncelikle yaşadığı Türkiye´yi çok seven ve onu özgün bir dünya görüşüyle dile getirme savaşımını veren bir büyük yazarın portresidir. Türkiye´de toplumsal yapı ve insan dokusu böylece Kemal Tahir´in dünyasında eşsis bir zenginlikle yansımalarını buluyor. |