Kitap Tanıtımı |
Psikiyatri ve Felsefe, Erol Göka´nın 25 yıldan beri yapmaya çalıştığı, Psikiyatri ve düşünce dünyası arasındaki geçiş noktalarıyla ilgili saptamaları.
Önceden yazmış olduklarının gözden geçirilmiş ve geliştirilmiş son biçimleri. Varoluşun Psikiyatrisi konusunda yeni düşünceler içeren makaleleri.
Erol Göka, "Psikiyatri ve Felsefe" kitabında amacının "psikiyatri ve felsefe ilişkilerine bakışımızın son halini okuyucuya sunmak ve geçen süre boyunca görüşlerinin bir bütünlük oluşturduğunu gösterebilmek" olduğunu söylüyor ve "Psikiyatri için felsefe gerekli mi?" konusuyla yola koyuluyor.
Bilim, felsefe, dünya görüşü ve inanç arasında birbiriyle asla karıştırılmaması gereken temel farklılıklar olduğu, Erol Göka´nın görüşlerinin çıkış noktasını oluşturuyor. Bilim, felsefe, dünya görüşü ve inanç arasında hiçbir ayrım yapmaksızın hepsinden bir çorba oluşturan görüşler şiddetli bir eleştiriye tabi tutuluyor. Freud ve Moreno gibi önde gelen psikiyatri teorisyenlerinin ve çeşitli düşünürlerin çalışmalarından örneklerle psikiyatri ve felsefe ilişkileri ele alınıyor. |