Kitap Tanıtımı |
Hocamız Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal 1958 yılında Denizli'nin Buldan İlçesi Narlıdere Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini köyünde, orta ve lise eğitimini Denizli'de tamamladı. 1976 yılında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nde üniversite hayatına başladı. 1980 yılında Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Kürsüsü'nden mezun olduktan sonra aynı yıl Yüksek Lisans ile başlayan akademik hayatı 1983 yılında Elazığ'da Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak devam etti. 1984 yılında Yüksek Lisans'ını bitirdikten sonra doktora eğitimine başladı. 1987 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde XVI. Yüz-yılda Harput Sancağı adlı teziyle doktor unvanını aldı.
Doktorayı bitirdikten sonra 1987 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. İki yıl sonra 1989 yılında Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda Do-çent oldu. 1993 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne atandı. 1995 yılında aynı üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda profesör oldu. Böylece genç yaşında akademik hayatın en üst basamağına ulaşmış oldu. 2001-2004 yılları arasında ise Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görev yaptı. Halen Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli 3 çocuk babasıdır.
2018 yılı hocamızın ömrünün 60. yılına girdiği senedir. Bu 60 yılın yaklaşık 40 yıllını aka-demik çalışmaları ile geçirmiştir. Biz öğrencileri olarak hocamızın 60 yaşına, yaklaşık 40 yıllık akademik hayatına ithafen bir armağan kitap çıkarmayı amaçladık. Bu amaçla öğrencilerinden, arkadaşlarından ve dostlarından yazıları ile destek istedik. Bizim başlattığımız bu düşünceye ya-zıları ve iyi dilekleri ile herkes olumlu cevap verdi ve şu an elinizde olan Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal'a Armağan kitabı ortaya çıktı. Sizler olmasaydınız bizim düşüncemizin hayata geçemeyece-ğinin bilincinde olarak her bir hocamıza gönülden teşekkür ederiz. Bir arkadaşımızın ifadesi ile umarız ilim deryasına bir damla katkıda bulunmuşuzdur. |