Kitap Tanıtımı |
"Ergenlerin eğitimen ilişkin yaygın önyargılarından biri şöyle: Gençlerin idareleri zordur, davranışları da sinir bozucudur. Bu nedenle de erişkinlerin dünyasında kötü bir üne sahiptirler. Oysa, ergenlik çağındakiler yalnızca yıpratıcı değildir; eleştirileri ve yaratıcılıklarıyla toplumsal değişim için önemli bir itici güç de oluştururlar.
İşte tam bu noktada, ana babanın sözlerini geçirerek kolayca üstesinden gelebilecekleri çocukça davranışlar değil, bilgi hoşgörü ve ustalık gerektiren gerçek eğitim sorunları ortaya çıkıyor. Ana babalar sezgileriyle bu sorunların üstesinden gelemezler, onların da bu konuda öğrenmeleri gereken şeyler vardır.
Ergenlik çağında pek çok şey hızla değiştiğinden, özellikle bu dönem, ünlü eğitimbilimci Maria Montessorinin de vurguladığı gibi, gençlerin etkilenmeye en açık ve kararsız oldukları, sadece anlayış değil, değiştirilmiş ve daha kapsamlı bir eğitime deihtiyaç duydukları bir gelişim sürecidir.
Bu kitapta amacım, yeni düşünceleri harekete geçirerek, esin vererek, uygulanabilir tekniklerle ya da evde zaten kullanmakta olduğunuz yöntemi onaylayarak gençler konusunda daha iyi bir anlayış uyandırmak ve onları daha iyi yetiştirebilmeniz için sizleri yüreklendirmek. |