Kitap Tanıtımı |
Ölü Kelebekler Evi, darbeler, siyasi, ekonomik krizler, suikastlar işkenceler, sorgusuz sualsiz infazlar ve on binlerce faili meçhul cinayetin işlendiği bir dönemin romanıdır.
Bu roman Türk toplumuna uzun yıllardır yaşatılan acıları, haksızlıkları ve bu topluma dayatılan tabuları, unutturulmak istenilen insanlık dışı uygulamaları ve bunlara karşı direnenleri gelecek kuşakların bilmesi için yazılmıştır.. Anlatılanlar, yaşadığımız çağda, farkında olduğumuz veya olmadığımız değişimlerin neden olduğu derin sarsıntılarla dolu hayatların ruhlarımız üzerindeki yıkımları, kötü yönetilen, yağmalanan, soyulan ve parçalanması için her şey yapılan bir ülkenin, yani Türkiyenin karanlık ve ürkütücü tarihinin bir bölümüdür.
Roman, bir cezaevi doktorunun anılarından yola çıkılarak yazılmıştır.
Genç bir cezaevi doktorunun, bu karanlık dönemlerde bütün içtenliği ile yazdığı günlüğünde anlatılanlar, gerçekte hepimizin hayatının günlüğüdür. Günlükte yer alan insani zaaflar, karmaşık duygular, umutsuz aşklar ve çaresizlikler bütün insanların gerçekleridir. Genç doktorun günlüğünde, Türkiyenin en karanlık yıllarında cezaevlerinde yaşanan korkunç olaylara genç bir insanın aşkı ile vicdanı arasındaki çatışmaya, tutkulu bir ilişkinin fırtınasına ve bir kuşağın trajik yaşamına tanık olacaksınız. |