Kitap Tanıtımı |
Genel okura hitaben yazılmış bu kitapta, yirminci yuzyılın önde gelen duşunurlerinden Claude Lévi-Strauss, insan varoluşuna dair can alıcı sorular uzerine harcanmış bir ömrun kazanımlarını paylaşıyor. Kaosun bir anlamı olabilir mi? Modern bilim mitlerden neler öğrenebilir? Yapısalcılık nedir? gibi sorulara verdiği cevaplarda, Lévi-Strauss, açık ve kesin bir dille, insan zihninin potansiyelleri hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyen okurlara bir yol haritası sunuyor.
Bazı duşunurler etkilidir, bazılarıysa bir ekol yaratır; fakat çok azı bir çağa damgasını vurur. Bugun bir Aquinas veya Goethe çağından bahsettiğimiz gibi, gelecek kuşakların da bizim dönemimizden Lévi-Strauss çağı diye söz etmeleri mumkundur. O, modern zihne kimliğini armağan edenlerden biridir.
Profesör James Redfield, Chicago Üniversitesi
Eğer Lévi-Straussun adını ilk kez duymuş biri, kendisine onun hakkındaki her şeyi anlatmamı rica ederse, kutuphanemin rafından Mit ve Anlamı alarak yuksek sesle okumaya başlarım. Çunku Lévi-Straussun butun hayatını vakfettiği buyuk fikirlerin en açık, samimi ve kişisel anlatımı sadece bu kitapta bulunabilir.
Profesör Wendy Doniger, Chicago Üniversitesi
Claude Levi-Strauss: 28 Kasım 1908de Brükselde ressam bir baba ile entelektüel bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Lévi-Strauss, küçük yaşta ilginç nesneler toplamaya ve jeolojiyle ilgilenmeye başladı. Paris Üniversitesinde 1927-1932 yılları arasında hukuk ve felsefe tahsili gördü. 1934-1937 arasında Sao Paulo Üniversitesinde sosyoloji profesörü olarak görev yapmak üzere Brezilyaya gitti ve 1939a dek orada kaldı. II. Dünya Savaşından sonra kaleme aldığı eserleriyle, hm yapısalcılığın hem de XX. yüzyıl düşüncesinin en önemli isimlerinden biri haline gelen Lévi-Strauss, 2009da hayata gözlerini yumdu. |