Kitap Tanıtımı |
Eğitim sistemi içerisinde öğrenen birey çoğu defa boş bir kaba benzetilir.
Bu kabın içerisine ne kadar çok bilgi sığdırılır ise o kadar çok kazanç elde edildiği düşünülür. Ancak işe yaramayan ne zihinsel ne de bireysel gelişimine katkı sağlamayan bilgi bilgi olmaktan çıkar ve bir yük haline gelir. Bu yükü taşımaktan yorulan birey kendisin yaşamını doğrudan ilgilendiren birçok bilgiden kendisini yoksun olarak yetiştirir.
Nitekim içinde yaşadığımız toplumun bireyleri bu eğitim sisteminin bir ürünü olarak endoplazmik retikulum den Maki bitki ötürüsüne birçok şeyi başarılı olarak sıralayabilir. Ancak toplumsal yaşamın içerisinde bir yurttaş olarak öğrenmemiz gereken anayasal hak ve ödevlerimizi, her gün iç içe olduğumuz yasama yürütme ve yargı gibi anayasal kurumların işlevlerinin ne olduğunu söylemede bu denli başarılı olduğumuz söylenemez.
Demokrasi, hukuk devleti gibi kavramlar ancak bireyin hak ve özgürlüklerini bilmesi devletin temel işleyişi hakkında bilgi sahibi olmasıyla mümkündür.. Özellikle Anayasa Hukuku bir alan bilgisi konusu olmaktan daha çok temel bir vatandaşlık bilgisine dönüşmüştür.
Bu duygu ve düşüncelerle hem sınavda karşınıza çıkacak tüm sorularınızı içine alan hem de bir okuma parçası keyifl e takip edeceğiniz bir çalışmayla karşınıza çıktık. Hukukun ağır dilinden sadeliğe ve 1982 Anayasamızın net olmayan ifadelerinden sıyrılarak anlaşılır olmaya çalıştık ve beğenilerinize sunduk. Sınav kaygısının dışına çıkıp duyarlı bir yurttaş gözüyle cep vatandaşlığı okumaya başladığınızda daha kolay ve unutmadan öğrendiğinizi fark edeceksiniz.
Başarılarınız başarımız olacaktır.
Komisyon |