Kitap Tanıtımı |
Kızdıkça tüm dünyayı boynuzlarının üzerinde sarsan öküz masalına inandığı çocukluk çağlarını çoktan geride bırakmıştı insanlık. İnsanlığın büyüme çağında tarihi, olayları açıklayacak yasalar, neden sonuç ilişkileri vardı artık.
Yine de altın çağlara, masumiyetini ve iyiliğini onaylatacağı karşıtlıklar dünyasına dönmek istiyordu. Görünmez düşmanların yok ettiği pembe panjurlu bir ülkede insanlar birbirlerine soruyorlardı: Ya hiçbir şey göründüğü gibi değilse?
Doğan Gürpınar, komploların tarihini ve ideolojik kökenlerini incelediği çalışmasında, her şeyin aslında göründüğü gibi olduğu bir dünyanın kapılarını açıyor.
Yazar hakkında:
Doktorasını Sabancı Üniversitesinde tarih alanında Tanzimat Dönemi Osmanlı Hariciye Nezareti üzerine teziyle 2010da tamamladı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde yardımcı doçenttir. Yayımlanmış ikisi İngilizce (Ottoman Imperial Diplomacy, Ottoman/Turkish Visions of the Nation,1860-1950) ve üçü Türkçe (Ulusalcılık, Düne Veda: Türkiyede Liberalizm ve Demokratlık (1980-2010), Türkiyede Aydının Kısa Tarihi) olmak üzere yayımlanmış beş kitabı bulunmaktadır. Çalışma alanları Türkiyede ideolojiler, milliyetçilik, tarihyazımıdır. |