Kitap Tanıtımı |
Kıskaçtaki İnsan ve İsyan ile Özlem Yüzak ekonominin toplum hayatına etkilerine uzanıyor, oradan bireyin yaşayan sorunlarına giriyor. Yüzakın kitabı önemli bir aydınlanma yolunu açıyor: Sosyo-ekonomik bilinçlenme.
Dr. Erdal Atabek
Acımasızlığın şiddetin ötesine geçtiği, yalanların gerçeğin üzerini çoktan örttüğü bir boyutun içinde yaşıyoruz. Yönünü kaybetmiş bir dünyada sürükleniyoruz hissinin giderek yoğunlaştığı... İnsan kıskaçta... Toplum kıskaçta... Türkiye yalnız değil, dünyanın birçok yerinde benzer durum söz konusu... Özlem Yüzakın kitabı kıskaçtaki insanı anlatıyor. Siyasi otoritenin kıskacı, ekonomik kıskaç, dini kıskaç, mahalle baskısı derken üstelik özgürlük ve demokrasi söylemi altında dar bir alana hapsoluyor yaşamlar. Ve insanlar ne olduğunu tam olarak anlayamadan çember giderek daralıyor... Kitapta toplumun en mağdur kesimlerinin özellikle de kadınların, gençlerin ve emekçilerin yaşam öykülerinden kesitler veriyor Yüzak. Bunu yaparken bir yandan da sadece Türkiyedeki tabloyu değil, neoliberal sistem içinde küresel dünyanın da resmini çiziyor. Toplumların yapılarının nasıl değiştiğini gözler önüne sererek.
Kitabın amacı küçük bir durum saptaması yapmak ve geleceğin izdüşümlerini aramak... Her şeyin değiştiği dünyada; var olan düzenin asla ve asla değişemeyeceğine olan inancın yıkılması, belki de ilk adım... |