Kitap Tanıtımı |
Bir süredir karşımızda, geleceği için söz sahibi olmak isteyen bir Anadolu var. Anadolu kentleri, ekonomik dinamizmleriyle, zenginleşen, dünyaya açık, modernleşen bir coğrafya yaratmış durumda. Artık statik, değişime kapalı, geri kalmış bir Anadoludan değil; tam aksine, küreselleşen, kentleşen, yeni orta sınıflar üreten Anadoludan söz ediyoruz.
1990lardan başlayarak ivme kazanan bir dönüşüm süreci geçiren Anadolu kentlerinin derinlemesine tahlilini yapan Kentler/Anadolunun Dönüşümü, Türkiyenin Geleceği, Kayseriden Çoruma, Boludan Denizliye, Şanlıurfadan Eskişehire, Adıyamandan İzmire açılan yelpazede 11 kenti mercek altına alıyor.
Kitap, hem yeni bir kenti anlama ve yönetme modeli ortaya koyuyor, hem de Anadolunun dönüşümünün Türkiyenin geleceği için ne denli önemli olduğunu gösteriyor.
E. Fuat Keyman, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve aynı üniversitenin Küreselleşme ve Demokratik Yönetişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GLODEM) direktörü. Prof. Keymanın küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye ve demokratikleşme konularında, yurtiçi ve yurtdışında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.
Berrin Koyuncu Lorasdağı, Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde tamamladı. Türkiyede İslami Hareketler ve işadamı dernekleri üzerine çalışan Koyuncu Lorasdağının, Fethullah Gülen Hareketi, MÜSİAD ve Avrupada başörtüsü meselesi konularında uluslararası makaleleri bulunmaktadır. |