Kitap Tanıtımı |
New York Üniversitesi`nde Antropoloji dersleri vermekte olan Profesör Lila Abu-Lughod`un etnografik yapıtları gözlemlediği kadın yaşantılarını toplumbilimsel bir mercek altında, öykü ve roman tadında sunuyor okura; yazar antropolojiyi, yalnız uzmanların değil, bütün aydınların ilgi alanına sokmayı başarıyor.
"Kadınların Dünyası`nda Bedevi kadınlar kendi yaşantılarını anlatıyorlar... Uluslararası kadın araştırmaları alanındaki önemini daha uzun yıllar koruyacak bir yapıt bu. Kadınları "sömürge yurttaşı olmaktan çıkarmak" ve Batılı okurun Araplar ve Müslüman kadınlar hakkındaki önyargılı fikirlerini değiştirmek yönünde gösterilen mükemmel bir çaba.
- Women`s Rev. of Books
Birey yaşantılarının dokusunun ve zenginliğinin canlı olarak yansıtıldığı farklı bir etnografi bu. Abu-Lughod, antropolojinin bizimle başkaları arasındaki ayrılığı vurgulamadığını, dikkatlerimizi kendi insanlığımıza yöneltmemizi de sağladığını son derece etkileyici bir biçimde gözler önüne seriyor.
- New York Times
Gerçek tarihi belki de aslında kadınlar yazıyor... Kadınların, yaşantıları, yüklendikleri toplumsal sorumluluk, altında ezildikleri çeşitli baskılar, kumalar, aldatılmalar, canların feda edildiği çocuklar yazıyor resmi olmayan tarihi.... |