Kitap Tanıtımı |
AY'I İŞARET EDEN PARMAĞA BAKMAKLA, AY'A BAKMAK
AYNI ŞEY DEĞİLDİR. ALLAH'IN TEK DİNİ İSLÂM'I DA ÖĞRENMEK
İSTİYORSAK, KUR'AN'I ANLAYARAK OKUMALIYIZ. İŞTE "DİN"
DEMEK OLAN 400'ÜN ÜZERİNDEKİ KUR'AN HÜKÜMLERİ...
Asırlardır, Kur'an'ın temeli olan muhkem-kesin hükümler, hangi ayette varsa özellikle vurgulanmamış, bu tanımlamanın içi boş bırakılmış ve Müslümanlar, bu dini kurallardan uzak tutularak İslâm, bütün hükümler içindeki sadece 5 şarta bağlanmıştır. Halbuki Müslüman toplumların kurtuluşu, Kur'an'daki gerçek İslâm ve her biri birer ibadet demek de olan, bütün bu kesin hükümleri anlamaya ve bunlara göre yaşanmaya bağlıdır.
OKUDUKÇA, DEMEK "DİN BUYMUŞ" DEDİRTECEK VE ASIRLARDIR DİNSELLEŞTİRİLMİŞ
KUR'AN DIŞI GELENEKLERİN EZBERİNİ BOZACAK BİR KİTAP.
"TARIK-13: Hiç kuşkusuz bu Tarık /Kuran, doğru ile yanlışı ayırt edici gerçekleri açıklayan sözlerin kitabıdır /dinin kurallar bütünü, anayasasıdır".
AL-İ İMRAN-7: Ey Peygamber! Allahın indirmiş olduğu bu kitabın bazı ayetleri kesin hükümlü /muhkem özellikli, değişmez, herkes tarafından açık seçik kolaylıkla anlaşılan ve kitabın anaları /temeli/ana iskeleti ve hedef /amaç mesajlarıdır. Geri kalanların bir kısmı ise çok anlamlı /benzeşimli (müteşabih) mesajlar olup, bunların bazısı ilahi yapı ile ilgili semboller halinde ve bazısı da muhkeme yönelik, araç /yöntem mesajlardır. Kalpleri fesat olanlar, insanların arasına fitne sokmak ve kafaları karıştırmak için, çok anlamlı olan müteşabih/ araç mesajlara bile bile daha fazla önem verirler. Hâlbuki onların sembolik olanlarının gerçek anlamlarını bir Allah, bir de "Ey Rabbimiz! Bildirdiğin ayetlerin hepsine inandık, hepsi Rabbimizdendir." diyen, bilim adamları bilir. Ayetlerin bu ayırımını da yine akıl, bilim ve düşünce sahiplerinden başkası anlayıp, düşünüp yapamaz". |